Események

„BOMBÁK ÉS ELHÁRÍTÁS” – Országos VISZ Konferencia (2014. március 8)

A Vasárnapi Iskola Szövetség (VISZ) országos konferenciáját tartott 2014. március 8–án, szombaton, a Pasaréti Református Gyülekezetben. A konferencián 6 gyerekmunkásunk vett részt. A színvonalas alkalmat Horváth Géza lelkipásztor (Pasaréti Református Gyülekezet), majd Draskóczy Gábor (VISZ) nyitotta meg.

A délutáni szemináriumok anyagai a VISZ honlapjáról letölthetők:

Óvóhelyek óvodásoknak – Mentler Gyuláné (Molnárka Judit) és Kosteleczky Jánosné (Zsuzsa)

Kiképzés kisikolásoknak – Kertész Andrásné (Ági), Tóth Melinda

Tini tűzszerészek – Ferenci Gábor

A konferencián készült képek és a konfenercia anyagai a VISZ honlapjáról letölthetőek.

 

GYEREKMUNKÁS KONFERENCIA ÉS SZAKMAI NAP (2010. szeptember 18-19)

20. évfordulóját ünnepelte a rendszerváltás után újraindult felvidéki gyerekmissziós munka. Ennek emlékére a Fénysugár Polgári Társulás szeptember 18-19. között konferenciát szervezett. A kassai református gyülekezet templomában megrendezett „Gyerekmunkás konferencia és szakmai nap” című alkalmon a Vasárnapi Iskola Szövetség (VISZ) két munkatársa –Draskóczy Gábor és Kertészné Iványi Ágnes– adott elő és több gyerekmunkás számolt be az általa képviselt gyerekmissziós csoport tevékenységéről, múltjáról. Pár pillanatkép a konferencián látottakról, elhangzottakról:

 

 

 

 

 

 

A képek sorrendben: „Soli Deo Gloria” Gyerekmunkás konferencia és szakmai nap meghívó, műsorfüzet, Ünnepi istentitsztelet –  Nt. Tarrné Bial Ivett lelkipásztor szolgálata, „Miért hirdessük az evangéliumot a gyermekek között?” és „Mit vár Isten a tanítótól, illetve kit tud Isten használni?” – Draskóczy Gábor (VISZ) előadásai...

 

...„Csillagszemmel” – Nt. Tarr Nándor beszámolója, „SOLI DEO GLORIA! 20 éve élünk!”  – Fényképes visszaemlékezés„A család és a gyülekezet felelőssége a gyermekek felé” és „Ötletbörze” – Kertészné Iványi Ágnes (VISZ) előadásai ...

 

 


 

...„Nyugat-szlovákiai Fireszke táborok a 90-es évektől napjainkig” – Nt. Czinke Zsolt és Tímea beszámolója, „A Firesz-FIX gyermekmissziója” – Kása Melinda beszámolója.

 

 

 

 

ÖTLETBÖRZE Budapesten (2006. március 31-április 1)

2006. március 31 és április 1 között a Fénysugár Polgári Társulás néhány gyerekmunkása a Budapesti Református Pedagógiai Intézet meghívására bemutató foglalkozást tartott.

A Tóth Kása István lelkipásztor (István bácsi táboraink mentora) által szervezett alkalom célja a tábori kézműves- és egyéb foglalkozások bemutatása, továbbadása volt a résztvevő anyaországi lelkészeknek, katechétáknak, gyerekmunkásoknak.